Skip til hoved indholdet

Rideundervisning

På Vallensbæk Rideakademi tilbyder vi holdundervisning for børn, unge og voksne samt privat undervisning.

Sæson og Akademidage

En sæson følger skoleåret, og går således fra august til slutningen af juni måned. I løbet af  en sæson får alle elever mindst 40 lektioner, heraf vil der være 1 Akademidag i kvartalet.

En Akademidag har fokus på forskellige emner, der er relevant i forhold til rytterens uddannelse i ridning, pasning og peleje af hesten. Går du på et hold, vil en af dine lektioner i hvert kvartal være en Akademidag.

I sæson 2021/2022 er der følgende temaer:

  • August - oktober: Strigle og opsadling
  • Oktober - december: Balancetræning med voltigering
  • Januar - april: Pasning og pleje af hestens udstyr
  • April - juni: Hestens adfærd via TREC

Prøvetimer og udmeldelser

Vi gør opmærksom på, at vi desværre ikke tilbyder prøvetime på Vallensbæk Rideakademi. Det er selvfølgelig altid muligt, at afmelde sig igen inden den 15. i måneden således at der kun betales for en måned.

Vores hold

NYT! Kæphesteridning - start op 1. oktober 2021

For dig der gerne vil introduceres for ridesporten på en ny og sjov måde. 
Vi har fokus på at det skal være sjovt, men samtidig også seriøst så du udvikler dig. Det er god motion og træning af koordination og motorik

En time starter med opvarmning, og fortsætter med dagens fokus som kan være dressur (figurer, øvelser, holdning), spring (bomme, bane, højdespring), ponygames, Kvadrille mm. Du kommer således til at lære forskellige rideteoretiske færdigheder, som du også kan bruge hvis du rider ved siden af.

Du skal medbringe din egen Kæphest/ Hobby Horse med hoved og pind.
Vi træner indenfor i en mindre gymnastiksal og det koster 150 kr. pr. måned.

 

I undervisningen stifter rytterne bekendskab med forskellige discipliner inden for ridning. Ud over dressur, kan det f.eks. være springning, forskellige lege og ture ud i terrænet.

Minihold

For børn mellem 4-7 år. En lektion varer 30 min, og det forventes at rytter har en voksen med, der kan hjælpe med at strigle, sadle op og trække hesten indtil rytter er tryg ved at ride selv.

Begynderhold 0

For ryttere der er over 7 år, og som er helt nye eller har ganske lidt rideerfaring. En lektion varer 60 min. inkl. op og afstigning. Det forventes at rytter har en voksen med, hvis der er brug for hjælp til at strilge, sadle op og trække hesten indtil rytter er tryg ved at ride selv. Ridelæreren afgør i samråd med forældre, hvornår rytter er klar til at rykke op til næste trin.

Begynderhold

For ryttere der har gået på minihold eller har redet på begynderhold et andet sted. En lektion varer 60 min. inkl. op og afstigning. Det forventes at rytter har en voksen med, hvis der er brug for hjælp til at strilge, sadle op og trække hesten indtil rytter er tryg ved at ride selv. Ridelæreren afgør i samråd med forældre, hvornår rytter er klar til at rykke op til næste trin.

Let øvet hold

For ryttere med nogen rideerfaring. Du skal selv kunne skridte, trave, galopere, ride i terræn og springe. Det forventes at du kan strigle og sadle op selv.

Øvet hold

For ryttere med rideerfaring inden for både spring, dressur og terrænridning.

Vi tilbyder undervisning med "svære øvelser" samt mulighed for konkurrencedeltagelse, såvel hjemme som ude på rideskoleheste over middelniveau.

Voltigering - begynderhold

For dig der gerne vil prøve kræfter med voltigering. Du skal min være 6 år.

Voltigering er en blanding af gymnastik, akrobatik og dans/ bevægelse på ryggen af en hest der enten skridter, traver eller galoperer. Som voltigør udvikler du din motorik, koncentrations- og samarbejdsevner, idet du laver øvelser sammen med dine holdkammerater på jord, træhest og hest.